Dürüst Olan Kazanır Masalı

Bir gün bir dede ve torunu köyün içinde küçük bir gezintiye çıkmışlar. Çimlerin üzerine basa basa tarlaların içine girmişler. Etrafa hakim bir yeşil renk ile karşı karşıya kalmışlar. Tepelerinde güneş ve bulutlar, üzerlerine sinen bir orman kokusu… Her şey yolunda gidiyormuş. Gezmişler, tozmuşlar. Dere, tepe düz gitmişler.

Dede ve torunu gezdikçe yorulmuşlar. Yorulunca büyük bir ağacın gölgesine sığınarak dinlenmeye başlamışlar. Çimlerin üzerine uzanıp gökyüzünü seyre dalmışlar. Derken koyu bir muhabbete tutulmuşlar. Dede, torununa sürekli olarak dürüst olan bir kişinin kazanan taraf olacağını ifade etmiş. Torunu ise dürüst olmayanın da kazanabileceğini sözlerine eklemiş. Dede ise her ne olursa olsun günün sonunda kazanan kişinin dürüst olan taraf olacağını söylemiş.

Bu muhabbet üzerine gökyüzünde birlikte uçuşan iki kuş dikkatlerini çekmiş. Bu kuşlar açlıklarını gidermek üzere yiyecek arayışına girişmişler. Bir noktada hareket eden uzun solucanlara denk gelmişler. Kuşlardan birisi yalan söylemiş ve hile yapmış. Yanındaki arkadaşını kandırmış ve solucanlara tek başına sahip olmuş.

Bir müddet sonra diğer kuş ağzında yiyeceklerle arkadaşının yanına gelmiş. Yiyecek bulduğu için çok mutluymuş. Getirdiği yiyeceklerden arkadaşına da ikram etmiş. Karnı tok olan kuş, bunları da sonra yerim diye onları bir kenara bırakmış. Arkadaşına dürüst davranan kuş getirdiği yiyecekleri afiyetle yemeye başlamış.

Arkadaşını kandıran kuş bir süre sonra midesinde büyük bir ağrı hissetmiş. Acıdan kıvranmaya başlamış. Arkadaşına karşı dürüst davranan kuş onun bu haline acımış ve hemen yardıma koşmuş. Gagasıyla getirdiği suyu arkadaşına içirmiş. Kuş, arkadaşından gizli yediği solucanlardan zehirlenmiş ve orada can vermiş. Dürüst davranan kuş ise hayatta kalarak kazanan taraf olmuş. Dede ve torun bu duruma canlı canlı şahit olmuş.    

Masalcı Baba

Çocukların hayatını daha eğlenceli bir hale getirmek ve gelişimlerine katkıda bulunmak için size masal sitemizi açtık keyifli okumalar :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu